Skolelederbloggen

“We do not learn from experience…we learn from reflecting on experience.” – John Dewey

Mobbing er et alvorlig problem

Jeg blir lei meg når jeg leser slike historier som denne: JENTEMOBBING FOREGÅR I DET SKJULTE (mamma.no)

Vi som jobber med mennesker vet utmerket godt at det alltid vil være mobbing så lenge mennesker møtes og jobber sammen. Her på vår skole vet vi at det hver eneste uke er noen elever som kunne hatt det bedre. Noen elever som opplever å få slengt kommentarer etter seg. Noen elever som opplever å bli snudd ryggen til. Noen elever som opplever å ikke bli hørt. Noen elever som går alene – på skolen – og etter skolen.

Hver eneste dag jobber vi allikevel mot et håp og et mål om at ingen skal bli utsatt for den typen oppførsel av medelever, eller voksne. Med forskjellige metoder og forskjellige strategier forsøker vi å fange opp hvem det gjelder og hva vi kan gjøre for å hjelpe.

Sammen kan alle vi voksne som er rundt barna hjelpe til og gjøre så godt vi kan. Det er vi voksne som har ansvaret – ikke barna – og vet du om noen du tror ikke har det så bra så har du et ansvar for å si i fra og å forsøke å gjøre noe med det.

Meld fra om du ser eller hører noe. Sammen kan vi minske problemet slik at færrest mulig opplever slike vonde dager og flest mulig barn får en god hverdag.

Published by

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s