Skolelederbloggen

“We do not learn from experience…we learn from reflecting on experience.” – John Dewey

#edcampAsker

2015-04-16 22.02.12
EdCamp – unconference
Det siste året har jeg blitt fascinert  av det de i USA har valgt å kalle en edcamp – education camp. Det er laget noen prinsipper over hva som skal til for at et skoleseminar kan kalles en edcamp. Hovedprinsippet er basert på en unconference-modell – på norsk en slags ‘ikke-konferanse’.

Ingen forelesere
En edcamp skal ikke koste penger for deltakerne. På en edcamp betaler man ikke for å få inn forelesere. Programmet for en edcamp blir til om morgenen for konferansen da det er deltakerne selv som bidrar med det de gjerne vil snakke om. Hver sesjon styres ikke av enkeltpersoner, men av gruppen. En på sesjonen er tilrettelegger. Kanskje ønsker gruppen at tilretteleggeren skal legge frem litt, kanskje ikke. Kanskje man bare begynner å samtale om emnet. Deltakerne på sesjonen bestemmer.

EdCamp35 i Canada
Jeg har gått noen måneder med en ide om å starte en edcamp her i Norge for å se om vi som jobber i  den norske skolen kan klare å nyttiggjøre oss av den samme modellen. For å føle meg trygg nok på å kunne sette opp og gjennomføre en slik edcamp har jeg i helgen vært i Langley nær Vancouver i Canada og deltatt på edcamp35. Jeg har vært med på å arrangere og fasilitere på forhånd og som deltaker under selve konferansen.

edcamp i Norge – #edcampAsker
Det ga mersmak og derfor kommer jeg til å gå videre med #edcampAsker, som dere finner innbydelsen til her: bit.ly/edcampAsker

Mer om #edcampAsker vil komme etter hvert her på bloggen, på twitter og i innbydelsen. Nå er det opp til deg å melde deg på :-)

2015-04-18 10.57.38

IMG_20150418_185204

Published by

Ett svar til «#edcampAsker»

  1. […] planlegging av #edcampAsker – Norges første edcamp. Les mer her og her og […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s