Skolelederbloggen

“We do not learn from experience…we learn from reflecting on experience.” – John Dewey

Fremtidens skole – Ludvigsenutvalgets NOU 2015:8

lunar-cannon

Det var planen at jeg skulle skrive en bloggpost om Ludvigsenutvalgets rapport i sommer. Jeg begynte på den. Jeg skrev noen linjer. Jeg begynte på nytt. Og slik gikk dagene i sommer…

Nå sitter jeg og har fått tid til å reflektere over hvor det gikk galt. Svaret gikk opp for meg i kveld og nå har jeg skrevet for å sette sammen tankene mine.

Jeg ble rett og slett skuffet. Jeg har fulgt den offisielle bloggen. Jeg har fulgt medlemmers blogger. Jeg har hørt Ludvigsen selv ved to anledninger. De har alle hatt mye godt å si og de har alle gitt meg store vyer for norsk utdanning i fremtiden. Problemet mitt er rett og slett at de ikke har innfridd i selve dokumentet. Jeg håpet på et dokument som svevde høyt. Et dokument politikerne ville få problemer med å strekke seg etter. Et dokument politikerne måtte jobbe hardt i valgkampen for å konkurrere om velgernes gunst rundt.

Derfor ble jeg skuffet når det ble så selvsagt. Derfor ble jeg skuffet når både politikere og media ikke fikk noe å ta ordentlig tak i. Norsk utdanning er det Norge skal leve av i fremtiden. Derfor bryr jeg meg om hva som skjer. Derfor jobber jeg hver dag for at det skal bli bedre. Derfor reiser jeg rundt for å suge til meg så mye som mulig.

For meg betyr dette at jeg må stake ut kursen selv. Jeg må fortsette å stå på. Kanskje kommer det en dag hvor både media og politikere kan bli med og dra norsk skole fremover og oppover?

Published by

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s