Skolelederbloggen

“We do not learn from experience…we learn from reflecting on experience.” – John Dewey

Skoleledere og forskning

Ofte opplever vi som jobber i skolen at det er ting som ikke fungerer slik vi ønsker. Som skoleleder og rektor har vi ansvaret for å få det til å fungere. Det er vår jobb å finne en løsning. Det er vår jobb å sette det i system. Det er vår jobb å organisere systemet.

Forskning gir oss ofte mulige løsninger og sammenhenger som gjør at vi kan drive skolen fremover. Vi skoleledere må derfor holde oss orientert om hva annet som foregår både i den norske og den internasjonale skolen og sette dette sammen på en slik måte vi tror vil fungere.

Vi som jobber med skoleledelse må derfor også holde oss ekstra godt orientert og være tilstede i mulige kanaler hvor deling av erfaringer og forskning foregår. Internett og konferanser er kanskje de to viktigste arenaene. Vi skoleledere må være tilstede på begge disse arenaene. Vi må ta oss tid til dette.

Vi må også se oss rundt og se hva samfunnet krever av oss akkurat nå og hva trendene er rundt i land vi kan sammenlikne oss med. Vi ser at politikerne kanskje reagerer sent og med virkemidler knyttet opp mot politiske ideologier heller enn forskning.

Akkurat nå er det kanskje bruk av teknologi, lekser og feriemuligheter som er det som er mest i vinden. Hva som blir annerledes og hva som vil snu vet man ikke, men det er helt sikkert at vi i skolen her må finne mulige løsninger på disse utfordringene – basert på hva forskning sier har fungert en gang, et sted, med noen…

Lørdag 19. mars er det reasearchED Scandinavia i Gøteborg. Kommer du?

Published by

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s