Skolelederbloggen

“We do not learn from experience…we learn from reflecting on experience.” – John Dewey

En ny vei

Noen ganger går man på en smell. For mitt vedkommende skjedde det i høst da netthinnen falt ned og til tross for flinke leger så er synet såpass dårlig at det å sitte særlig lenge på datamaskinen er blitt en umulighet. Det medfører altså en omstilling.

I disse dager konverterer jeg tilbake til det å være lærer fra å være skoleleder i over 10 år. Helt siden jeg ble rektor har jeg kjent på tapet av nærhet til elever. Derfor har jeg også hatt timer med elever så ofte jeg kan og vært klar på at jeg ikke planlegger å forbli rektor til jeg går av med pensjon.

Til tross for de helsemessige utfordringene fungerer det fortsatt i et klasserom, sågar et digitalt klasserom. Da ble valget lett og like før jul ble avgjørelsen tatt: Jeg går tilbake til klasserommet – på en annen skole en de jeg har vært rektor på.

Det er noe jeg virkelig gleder meg til. Utfordringene er store. Klasseledelse i teknologitette klasserom kan by på utfordringer. Noen nye, og noen gamle. I tillegg ser vi som jobber i skolen at elevmassen er i endring. Det gir oss andre utfordringer enn tidligere.

Utfordringer er noe vi må lære oss å takle. Alle som har lest det jeg har skrevet tidligere vet at jeg ikke er fan av å se bakover og ønske meg tilbake til slik det en gang var. Vi må alltid se fremover. Da kommer mitt favorittsitat til sin rett: «Happiness is not a destination, it is a way of life.» Vi må selv skape vår fremtid og endringer er nødvendig, for alle, alltid. Vi kan alltid bli bedre.

Skoleutvikling vil jeg fortsatt være opptatt av og det skal jeg fortsatt skrive om. Jeg vil fortsatt være engasjert og da avslutter jeg med et sitat fra meg selv:

«Vi er ikke i skolen for å ha en jobb, men for å gjøre en jobb.»

Published by

6 svar til «En ny vei»

 1. Åse Elisabeth Skjærseth avatar
  Åse Elisabeth Skjærseth

  Heldige er de elevene som får læringen sin ledet av deg, gode Pute!

  1. Takk for det Åse Elissbeth. Dette blir bra det også :-)

 2. Annelise Fossli avatar
  Annelise Fossli

  Glad for å lese at du er den samme glade, optimistiske og gode Pute. Savnet deg som rektor, vet du, men ønsker deg alt godt i din nye jobb. Vet at elevene er veldig heldige.

  1. Takk for det, Annelise 😀 Vi snakkes.

 3. Lykke til videre! Elevene er heldige! Du kommer til å få det fint! Omstilling er du god på!
  Hilsen fra hun som tror på deg samme hva du går inn for!😀

  1. Takk for det Anne 😁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s